В ОП розповіли про хід відбудови зруйнованої росіянами інфраструктури

В ОП розповіли про хід відбудови зруйнованої росіянами інфраструктури

Відео
Укрінформ
На Житомирщині, Сумщині, Харківщині та Чернігівщині триває відновлення інфраструктури, зруйнованої внаслідок російського вторгнення.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, передає Укрінформ.

У Житомирській області відновлено більше 300 об’єктів, які зазнали руйнувань внаслідок російської агресії, на Сумщині – 440, на Чернігівщині – близько тисячі.

«На всіх звільнених від російської окупації територіях тривають оперативні відновлювальні роботи», - зазначив Тимошенко.

За його словами, наразі в Житомирській області повністю відновлено 44 багатоповерхівки, 470 об’єктів приватної забудови, понад 30 шкіл та садочків, три заклади вищої освіти, 18 закладів культури та охорони здоров’я, 13 адміністративних будівель та чотири об’єкти ЖКГ.

«Загалом область відновила вже понад 600 об'єктів», - уточнив заступник очільника ОП.

Читайте також: У «Дії» зареєстрували 256 тисяч заяв про пошкоджене майно

Також він підкреслив, що Сумська область продовжує зазнавати підступних обстрілів та бомбардувань з боку рф, проте органи місцевої влади, працівники комунальних служб проводять відновлювальні роботи, а також здійснюють щоденний моніторинг наслідків воєнних злочинів агресора.

Тимошенко поінформував, що на Сумщині відновлено понад 440 об’єктів критичної інфраструктури, житлової забудови та адміністративних будівель.

Чернігівська область продовжує героїчно тримати оборону та долати наслідки збройного вторгнення росіян. Так, за даними заступника керівника ОП, відновлено понад 270 багатоповерхівок, 635 об’єктів приватної забудови, 30 садочків, 28 шкіл, 19 закладів охорони здоров’я, шість об’єктів ЖКГ, адміністративна будівля та заклад вищої освіти.

Читайте також: На Чернігівщині роздають будматеріали для ремонту пошкодженого ворогом житла

Водночас Тимошенко наголосив, що Харківська область мужньо опирається загарбникам, на лінії зіткнення тривають бойові дії, ворог обстрілює українські позиції та прилеглі населені пункти, проте комунальники та працівники екстрених служб щоденно долають наслідки агресії.

Як повідомлялося, наприкінці березня – на початку квітня українські сили оборони звільнили населені пункти Київської, Чернігівської та Сумської областей від російських військ, проте ворог продовжує обстріли прикордонних територій Сумщини й Чернігівщині з території рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-