На Чернігівщині роздають будматеріали для ремонту пошкодженого ворогом житла

На Чернігівщині роздають будматеріали для ремонту пошкодженого ворогом житла

Укрінформ
Чернігівській області з держбюджету виділено 135,7 млн гривень на будматеріали для першочергових аварійно-ремонтних робіт на об’єктах, які пошкоджені внаслідок бойових дій, а профільний департамент ОВА закуповує необхідне та передає громадам.

Про це повідомляє Чернігівська ОВА, передає Укрінформ.

"Як це має бути на практиці: держава виділила кошти на будматеріали – ОВА закупила – громади забрали та роздали – люди відремонтували своє житло. Процес треба максимально налагодити, бо в цьому зацікавлені усі. Матеріали точно не мають лежати на складах, якщо його потребують люди", – сказав начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

Він наголосив на чіткій поадресній фіксації виданих матеріалів. Це допоможе уникнути непорозумінь у суспільстві, а органам влади дозволить краще розуміти реальну ситуацію з потребами та вже зробленим.

Громади ділили свої потреби на кілька заявок. Деякі вже пішли на друге коло, деякі досі не забрали зі складів того, що замовляли першого разу. Причина – складнощі з доставкою. Допомоги з цим шукатимуть зокрема спільно з місцевими підприємцями.

Голови громад зазначають, що доводиться пояснювати людям, що будматеріали призначені не для майже вщент зруйнованого житла, а для будинків, які потребують ремонту.

Для тих, хто залишився зовсім без даху над головою в громадах, спільно з ОВА шукають інші варіанти: встановити модульні будинки, виплатити грошову компенсацію. Зазвичай з такими запитами органи влади звертаються до міжнародних благодійних фондів.

Читайте також: На Чернігівщині до п'ятниці скасували усі масові заходи

Як повідомлялося, у лютому-березні Чернігівщина була ареною запеклих боїв. У квітні Збройні Сили України звільнили область від російських загарбників.

Фото: Чернігівська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-