Макрон українською заявив, що Франція й далі підтримуватиме Україну

Макрон українською заявив, що Франція й далі підтримуватиме Україну

Відео
Укрінформ
Президент Франції Емманюель Макрон у своєму відеозверненні з нагоди Дня Незалежності України заявив українською мовою про подальшу підтримку України з боку Франції.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Твіттері.

«Ми підтримуємо Україну. Ми на Вашому боці. Так буде і надалі», - сказав Макрон.

Він підкреслив, що Франція з 24 серпня 1991 року підтримує вибір українського народу.

«За 31 рік ваша нація змінилася, ставши сильнішою. У вашій єдності ви почерпнули вашу силу. Саме тому цей день, 24 серпня, мав би бути святом радості та гордості. Проте замість святкувань, сьогодні ми думаємо про загиблих та бійців, про сміливість та стійкість вашого народу», - додав президент Франції.

Також він наголосив, що розпочавши вторгнення шість місяців тому росія, сподівалася на «блискавичну та успішну війну», але не оцінила, ані єдності, ані сміливості українців.

Читайте також: У День Незалежності в Гаазі замість прапорів 12-ти нідерландських провінцій повісили українські прапори

Макрон додав, що незабаром з порту французького Марселя відправиться судно з гуманітарною допомогою для України.

«Через кілька днів судно покине порт Марселя, щоб доставити харчові продукти, медичні інструменти та реабілітаційні матеріали невідкладної допомоги. Ми мобілізуємося сьогодні та мобілізуватимемося завтра, щоб допомогти воєнній відсічі України та українців, а також щоб завтра допомогти в її відбудові», - сказав він.

Президент Франції також заявив, що захищати суверенітет та незалежність України означає захищати стабільність західного світу.

Читайте також: ЄС завжди стоятиме пліч-о-пліч з Україною – президентка Європарламенту

«Захищати суверенітет та незалежність України означає захищати стабільність нашого світу. Це означає відмову від ведення міжнародних відносин шляхом насильства та хаосу. Саме тому сьогодні, шість місяців поспіль після початку росією цієї війни, цієї агресії проти України, ви можете в цей 31-ий день народження бути гордими за ці 31 роки сучасного життя вашої країни з власними кордонами та її неймовірну стійкість, яка триває шість місяців», - сказав Макрон.

Сьогодні Україна відзначає 31-шу річницю Незалежності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-