У День Незалежності в Гаазі замість прапорів 12-ти нідерландських провінцій повісили українські прапори

У День Незалежності в Гаазі замість прапорів 12-ти нідерландських провінцій повісили українські прапори

Фото, відео
Укрінформ
В історичному центрі Гааги замість прапорів 12-ти провінцій Нідерландів вивісили синьо-жовті стяги довкола озера Гофвійвер, що під стінами комплексу Бінненгоф, де розташовані Генеральні штати (парламент Нідерландів) і резиденція прем'єр-міністра.

Як повідомляє власний кореспонднт Укрінформу в Гаазі, один з українських прапорів під гімн України урочисто підняли посол України в Нідерландах Максим Кононенко, глава МЗС Нідерландів Вопке Хукстра та міністерка зовнішньої торгівлі та з питань міжнародного розвитку Нідерландів Лісьє Схрейнемахер.

“Ми зібралися сьогодні щоб відзначити День Незалежності України. І той факт, що усі ми разом тут, в Гаазі, загалом говорить про те, як змінився світ, як світ змінився на гірше, бо люди борються. Українці борються за 2500 км від нас... Брутальна війна, яку розв’язала росія, не буде успішною. І в День Незалежності України я знову хочу сказати, що ми продовжуватимемо стояти пліч-о-пліч з Україною та допомагатимемо зі зброєю, ми продовжуватиме допомагати у досягненні правосуддя хоч би як важко це не було, ми продовжуватиме наводити аргументи за впровадження додаткових санкцій, ми будемо допомагати так довго, як буде потрібно”, - наголосив Хукстра.

У свою чергу Схрейнемахер зазначила, що днями повернулася з України і була дуже вражена побаченим.

“Два дні тому я була в Києві. І це було дуже боляче на власні очі бачити усі ці жахливі руйнування та страждання в Україні. Однак я також бачила людей, які відновлюють свої будинки, і це демонструє рівень впевненості у своїй перемозі, який мають українці. І це дуже вражає”, - сказала вона.

Посол України в Нідерландах Максим Кононенко подякував міністрам за підтримку та наголосив, що вже півроку росія веде агресивну і неспровоковану повномасштабну війну проти України, суверенної, незалежної держави.

“Ми сьогодні тут, щоб підняти український прапор, який став символом свободи. Він став символом відстоювання правди, незалежно від того, хто проти вас, незалежно від обставин. Питання, яке багато хто задає: чому це так? Чому Україна так воює? Мені легко відповісти, бо я українець. Тому що я не уявляю, як можна проміняти свободу слова, свободу думки чи свободу віросповідання на поліцейську стабільність і рабську тишу. Мені легко відповісти, бо я розумію своїх співвітчизників. В українців є мрія – бачити нашу країну не тільки незалежною та вільною, але європейською країною, як члена Європейського Союзу. росія намагається не тільки розтрощити нашу мрію, але й хоче розтрощити мрійників. Вони не розуміють, що наші мрії сильніші за їхню зброю. У цій боротьбі ми постійно відчуваємо тверде плече наших друзів. Ваші рішучі слова підтримки сьогодні звучать набагато голосніше, ніж істеричні крики наших ворогів. Гуманітарна, військова, політична та фінансова допомога, яку Нідерланди надають Україні, є надважливою та вирішальною для нашої перемоги”, - сказав він.

Читайте також: Українські баскетболісти провели в Ризі акцію до Дня незалежності України

Як повідомлялося, сьогодні Україна відзначає 31-шу річницю проголошення Незалежності. Цього дня у країні скасовані масові заходи з міркувань безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-