Столтенберг у привітанні українцям процитував вірш Шевченка

Столтенберг у привітанні українцям процитував вірш Шевченка

Відео
Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у відеозверненні з нагоди Дня Незалежності України згадав рядки вірша Тараса Шевченка і запевнив у підтримці з боку Альянсу.

Ролик викладений у Твітер-акаунті очільника Альянсу, передає Укрінформ.

«Ваш великий поет Тарас Шевченко написав: «Та не однаково мені, як Україну злії люди присплять, лукаві, і в огні її, окраденую, збудять. Ох, не однаково мені». НАТО також не однаково», - заявив Столтенберг.

Читайте також: Посол Британії привітала українців із Днем Незалежності букетом із бавовною

За його словами, роз'язана росією війна проти України спричинила найбільшу кризу для європейської безпеки від часів Другої світової війни.

«ЗСУ і весь український народ демонструють велику мужність і рішучість. За лідерства Президента Зеленського ви є натхненням для світу. Я віддаю шану всім тим, хто втратив життя або дістав поранення, і всім чоловікам і жінкам, які борються за свою країну, свою свободу та своїх близьких», - наголосив генсек Альянсу.

Він додав що НАТО й союзники підтримують Україну, відколи вона стала незалежною.

«Ми збільшили нашу підтримку після того, як росія незаконно анексувала Крим, і ми робимо нині більше, ніж будь-коли від початку вторгнення рф. Ви можете й далі розраховувати на підтримку НАТО стільки, скільки це буде потрібно. Лідери країн НАТО на саміті у Мадриді чітко наголосили, що сильна й незалежна Україна є життєво важливою для стабільності євроатлантичної території. Україна має перемогти, і Україна переможе», - заявив Столтенберг.

Сьогодні Україна відзначає 31-шу річницю Незалежності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-