Посол Британії привітала українців із Днем Незалежності букетом із бавовною

Посол Британії привітала українців із Днем Незалежності букетом із бавовною

Відео
Укрінформ
Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс зазначила, що навіть в умовах розв’язаної росією війни українці зберігають почуття гумору та народжують нові символи свого опору.

Про це дипломат заявила у відеопривітанні до Дня Незалежності України, складаючи букет із соняшників і бавовни, передає Укрінформ.

Посол Британії зазначила, що любить День Незалежності і чекає на нього щороку, але сьогодні це свято затьмарене російською війною.

За словами Сіммонс, вона мала змогу пересвідчитися в тому, що це справді жахлива війна, відвідавши Бучу, Ірпінь, Чернігів та інші міста, де російські війська залишали свій кривавий слід.

Читайте також: Посол США висловила захоплення українцями, які захищають цінності всього світу

«Але українці дають гідну відсіч ворогу. Нас це надихає, і разом з нашими союзниками ми робимо все можливе, щоб допомогти у вашій боротьбі», - зазначила посол Британії.

Вона додала, що ця допомога включає і зброю, і навчання, які забезпечує Британія, і санкції, які душать російську воєнну машину, і гуманітарну допомогу для повернення громад до життя.

«Я захоплююся стійкістю і сміливістю українців. Навіть за таких жахливих обставин вони зберігають почуття гумору та народжують нові символи свого опору. Але найважливіше – це розуміння, що, захищаючи свою незалежність, Україна захищає головні цінності вільного світу – свободу та демократію. Саме тому світ об’єднався заради України. І ми будемо з вами стільки, скільки потрібно, щоб День Незалежності став днем вашої остаточної перемоги», - наголосила Сіммонс.

Як повідомлялося, сьогодні Україна відзначає 31-шу річницю Незалежності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-