Україна від початку війни отримала медичної гумдопомоги на понад ₴12 мільярдів

Україна від початку війни отримала медичної гумдопомоги на понад ₴12 мільярдів

Укрінформ
За час воєнного стану Україна отримала 8,5 тисячі тонн медичної гуманітарної допомоги на загальну суму понад 12 мільярдів гривень.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

Як зазначають у МОЗ, це сукупна підтримка з 35 країн світу та від понад 60 міжнародних і благодійних організацій, медичних закладів, іноземних та українських компаній, а також урядів різних держав, що стоять на боці української незалежності та непорушності державних кордонів.

У МОЗ наголосили, що розподіляють цю допомогу не лише на заклади охорони здоров'я свого підпорядкування, а й на комунальні та відомчі заклади, зокрема й ті, що перебувають у підпорядкуванні структур безпеки та оборони.

"Уся гуманітарна допомога розподіляється за пріоритетністю. Найперше – для закриття потреб медичних закладів, що розташовані в зоні бойових дій та поблизу них, а також ті, що займаються лікуванням поранених. Крім того, у фокусі заклади регіонів із великою кількістю внутрішньо переміщених осіб", - зауважили у відомстві.

Читайте також: Британія допоможе Україні у відновленні системи охорони здоров’я

При цьому наголошується, що збір медичних потреб, облік залишків на регіональних складах та в закладах охорони здоров'я, а також розподіл медичної гуманітарної допомоги відбуваються через інформаційно-аналітичну систему «MedData», що забезпечує контрольованість і прозорість процесу.

За словами заступниці міністра охорони здоров'я Марії Карчевич, МОЗ налагодило співпрацю з волонтерами та благодійниками для координації взаємодії та оперативного забезпечення медичних потреб.

Читайте також: Штати нададуть уряду України $4,5 мільярда прямої бюджетної підтримки

«МОЗ згуртувало групу репутаційних благодійних та волонтерських організацій і надало їй доступ до системи «MedData», в якій медичні заклади вказують свої потреби щодо забезпечення ліками, медичним обладнанням тощо", - сказала вона.

Як повідомлялося, раніше в Україні стартувала ініціатива “Рятуємо життя”, її мета - закупити 55 автомобілів екстреної медичної допомоги та бронемашин для евакуації постраждалих в умовах бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-