Британія допоможе Україні у відновленні системи охорони здоров’я

Британія допоможе Україні у відновленні системи охорони здоров’я

Укрінформ
Велика Британія планує долучитися до реалізації Плану відновлення системи охорони здоров’я України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

"Велика Британія з перших днів надає Україні гуманітарну підтримку та має намір долучитися до реалізації Плану відновлення системи охорони здоров’я", - зазначив заступник міністра охорони здоров'я Олексій Яременко.

За його словами, завдяки системній підтримці міжнародних партнерів, які надають як гуманітарну, так і фінансову допомогу, наша медична система вистояла впродовж понад п'яти важких місяців війни.

Читайте також: В Україні стартує ініціатива «Рятуємо життя» для придбання 55 реанімобілів та бронемашин

"Зараз ми будуємо нашу співпрацю, зокрема, й навколо післявоєнної відбудови сфери охорони здоров'я та залучаємо міжнародних партнерів до відновлення медичних закладів, які були пошкоджені російськими окупантами", - сказав Яременко.

Зазначається, що за час повномасштабного вторгнення рф від до України від Великої Британії надійшло близько 60 автомобілів швидкої медичної допомоги, десятки тонн критично важливих ліків та медичного обладнання.

Читайте також: На лікування за кордон від початку війни евакуювали 1,4 тисячі українців

Окрім участі у процесі відновлення сфери охорони здоровʼя, британські фахівці також готові обмінюватися досвідом з українськими колегами у сфері реабілітації.

Як повідомлялося, 4 липня під час Міжнародної конференції в Лугано (Швейцарія) Прем'єр-міністр Денис Шмигаль презентував План відновлення України.

Передбачається, що проєкт відновлення критично важливої пошкодженої інфраструктури потребуватиме майже $17,4 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-