На лікування за кордон від початку війни евакуювали 1,4 тисячі українців

На лікування за кордон від початку війни евакуювали 1,4 тисячі українців

Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну на лікування за кордон евакуйовано 1,4 тисячі українських пацієнтів.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Загалом завдяки співпраці МОЗ та Єврокомісії, за підтримки ВООЗ, уряду Польщі та багатьох міжнародних партнерів вдалося евакуювати спеціалізованим медичним транспортом із різних міст України до закордонних клінік вже близько 1400 українців», - йдеться в повідомленні.

При цьому зазначається, що у межах реалізації програми SAFER Ukraine евакуюють дітей з онкологічними та онкогематологічними хворобами на лікування у США, Канаду та 14 європейських країн.

Читайте також: Лікування і реабілітацію за кордоном проходять 46 нацгвардійців

«Понад 500 онкохворих дітей продовжили лікування у Європі, США і Канаді завдяки організації 15 «медичних конвоїв» з України до дитячого онкохабу UNICORN (Польща). Дітей направляють на лікування у провідні дитячі онкологічні центри, визначені Міжнародною спільнотою дитячих онкологів», - підкреслюють у МОЗ.

Як повідомляв Укрінформ, за даними МОЗ, в Україні російськими військовими пошкоджені майже 900 закладів охорони здоров’я, 127 лікарень зруйновані повністю.

Фото: PAP/Łukasz Gągulski

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-