Загарбники пошкодили майже 900 об’єктів закладів охорони здоров’я в Україні - Ляшко

Загарбники пошкодили майже 900 об’єктів закладів охорони здоров’я в Україні - Ляшко

Укрінформ
В Україні уже майже 900 об’єктів закладів охорони здоров’я пошкоджені російськими військовими, 127 лікарень повністю зруйновано.

Про це сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час Другого міжнародного саміту перших леді та джентельменів у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

“Російський терорист пошкодив уже майже 900 об’єктів закладів охорони здоров’я, 127 лікарень зруйновано вщент, вони відновленню не підлягають, 90 автомобілів швидкої медичної допомоги просто розстріляно і виведено з ладу, вони ніколи вже не вийдуть на чергування, 250 автомобілів було захоплено і не повернуто сьогодні, 450 аптечних закладів пошкоджено і не працюють, 41 - зруйнований вщент. І я можу поставити трикрапки", - сказав Ляшко.

Читайте також: Українці за п’ять місяців війни постарішали мінімум на 10 років - Ляшко

Він наголосив, що в першу чергу медики рятують людей та відновлюють, бо тільки після відновлення українці можна буде повернутися до того, щоб будувати майбутнє України, в тому числі - й інфраструктурне.

Ляшко подякував усім, хто допомагає медичній системі рятувати українців і думати про відновлення - як інфраструктурне, так і ментальне та фізичне.

Читайте також: росіяни обстрілами вивели з ладу в Україні 87 «швидких»

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила військову агресію, що триває з 2014 року. російські війська проводять масовані бомбардування та обстріли мирних українських міст та селищ. Вони розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-