Штати нададуть уряду України $4,5 мільярда прямої бюджетної підтримки

Штати нададуть уряду України $4,5 мільярда прямої бюджетної підтримки

Укрінформ
США через Агентство з міжнародного розвитку (USAID) нададуть уряду України додаткову пряму бюджетну підтримку обсягом $4,5 млрд, яка допоможе пом’якшити жорсткий бюджетний дефіцит, викликаний агресією рф.

Про це йдеться у повідомленні посольства США в Україні, передає Укрінформ.

Зазначається, що уряд України отримає це фінансування кількома траншами, перший із яких - на суму 3 млрд дол. - буде наданий у серпні 2022 року. Надання цих коштів стало можливим завдяки двопартійній підтримці з боку Конгресу США, зауважило посольство.

Ці кошти, які США надають через Світовий банк, допоможуть урядові України і надалі виконувати основні функції з забезпечення послуг громадянам - що включає соціальну та фінансову допомогу тим українцям, які ще більше збідніли внаслідок війни, дітям з інвалідністю та вимушеним внутрішнім переселенцям.

Читайте також: Держбюджет-2023 формується з огляду на воєнний час - Шмигаль назвав пріоритети

Диппредставництво додало, що надані сьогодні ресурси є продовженням попередніх заходів прямої бюджетної підтримки.

«Вони допоможуть урядові Україні й надалі виконувати його найважливіші функції - до прикладу, забезпечувати безперебійне постачання газу та електрики до лікарень, шкіл та інших об’єктів критично важливої інфраструктури, надання гуманітарної допомоги громадянам і подальшу виплату заробітної плати державним службовцям, медикам і вчителям», - поінформувало посольство.

Читайте також: Німеччина сприятиме швидкому отриманню Україною €8 мільярдів допомоги від ЄС – Шмигаль

Також підкреслюється, що запроваджені Світовим банком дієві захисні інструменти у поєднанні із зовнішнім експертним наглядом, що здійснюватиметься на кошти USAID та буде інтегрований до структури органів влади України, забезпечать підзвітність і прозорість використання цих коштів.

Як повідомляв Укрінформ, міністерство оборони Сполучених Штатів Америки анонсувало, що погодить розпорядження президента Джо Байдена стосовно виділення Україні військової допомоги в $1 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-