Іспанія виділила майже €53 мільйони на фінансову допомогу українським біженцям

Іспанія виділила майже €53 мільйони на фінансову допомогу українським біженцям

Укрінформ
Уряд Іспанії схвалив виділення €52,8 мільйона прямої фінансової допомоги українцям, які знайшли тимчасовий захист у цій країні.

Про це повідомила заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк, передає Укрінформ із посиланням на сайт парламенту.

«Це один з практичних результатів робочої поїздки до Іспанії — зустрічей високого рівня в іспанському парламенті та уряді, ознайомлення з діяльністю центрів та умовами надання допомоги вимушеним українським переселенцям у цій країні», — наголосила Кондратюк.

Кошти, зокрема, надійдуть автономним спільнотам Іспанії, в яких перебувають українці. Очікується, що виплати нового пакету прямої допомоги становитимуть 400 євро на місяць для дорослих та по 100 євро на неповнолітніх українців. Термін виплати — протягом шести місяців.

Читайте також: Іспанія не передаватиме Україні танки Leopard через їхній незадовільний стан

«Іспанія гостинно прихистила у себе понад 137 тисяч наших громадян, що є четвертим найбільшим показником серед країн ЄС. Про активізацію зусиль із надання підтримки українським переселенцям в Іспанії, серед яких більшість – жінки, діти та люди похилого віку, безпосередньо говорила з міністром інклюзивності, соціального захисту та міграції Іспанії Хосе Луїсом Ескрівою», — зазначила Кондратюк.

З 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія. Декілька мільйонів українців змушені були покинути свої домівки, рятуючись від війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-