Глава МЗС Польщі: Україна потребує підтримки з боку Варшави

Глава МЗС Польщі: Україна потребує підтримки з боку Варшави

Укрінформ
Україна надалі потребує підтримки з боку Польщі в різних сферах. Варшава є активною у питанні накладення нових санкцій на росію за збройну агресію проти України.

Про це після завершення візиту в Україну заявив польським ЗМІ глава МЗС РП, чинний голова ОБСЄ Збігнєв Рау, передає Укрінформ із посиланням на Tvp.info.

“Українці потребують те саме: гуманітарну, економічну, матеріальну та військову допомогу. Їм потрібна підтримка, яка зводиться просто до розуміння їхньої ситуації”,- наголосив Рау.

Він зазначив, що польська дипломатія залишається активною щодо пропонування змісту чергових санкцій ЄС проти росії. За його словами, українська сторона це усвідомлює, роблячи свої зауваження, чи санкції, на їхню думку, достатні чи ні.

Читайте також: Треба розслідувати та покарати винних – голова ОБСЄ про Оленівку

“Найчастіше наші думки збігаються”,- констатував Рау.

Як повідомлялося, напередодні чинний голова ОБСЄ побував у Києві. Під час візиту він заявив, що ОБСЄ запускає велику програму для України з метою її підтримки у подоланні пов’язаних з війною викликів. Ця програма втілюватиметься й без згоди рф як держави-учасниці організації, де діє принцип консенсусу.

Фото: EPA/TOMS KALNIN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-