«Озброюємо Україну»: у Польщі збирають гроші на рятувальні гелікоптери для ЗСУ

«Озброюємо Україну»: у Польщі збирають гроші на рятувальні гелікоптери для ЗСУ

Укрінформ
У Польщі почали збирати кошти на три гелікоптери медичної евакуації Мі-2АМ-1, які планують передати Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України.

Ініціатори акції під назвою “Озброюємо Україну: збір коштів на гелікоптери для спеціальних служб” хочуть зібрати на краудфандинговій платформі Zrzutka.pl загалом 8,1 млн злотих (приблизно $1,7 млн), передає Укрінформ.

“Для розминки ми обрали вертоліт для використання Головним управлінням розвідки України. Ми хочемо купити три (гелікоптери – ред.). Техніку використовуватимуть для евакуації поранених бійців з поля бою. Це рятувальна зброя. Вони захистять українських воїнів від смерті. Купімо їх!”, - так ініціатори акції закликають долучатися до збору коштів.

Вони зауважують, що це лише початок, а надалі збиратимуться гроші й на інше озброєння.

Як пояснюють організатори акції, рятувальний гелікоптер Мі-2АМ-1 виробляється в Україні компанією Avia’Grade. Відтак постачання відбуватиметься на спеціальних умовах. Його також можна буде обслуговувати в Україні, що дуже важливо в умовах війни.

Ініціаторами акції є польський журналіст Божидар Пайонк, юристка Христина Потапенко, голова фундації масових видовищ Надія Ольшанська-Мороз. Акцію підтримують колишній посол Польщі в Україні Ян Пєкло та польський генерал у відставці Роман Полько.

Читайте також: У Канаді також розпочали збір коштів на Bayraktar для України

Як повідомлялося, кілька днів тому в Польщі зібрали 100% коштів на безпілотник Bayraktar для України. Утім, збір грошей у рамках цієї акції все ще триває.

Крім того, у Польщі триває збір коштів на купівлю для потреб ЗСУ комплекту з 20 дронів-камікадзе Warmate польського виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-