Перша леді Франції: Будемо залишатися разом з вами, разом ми сильніші

Перша леді Франції: Будемо залишатися разом з вами, разом ми сильніші

Укрінформ
Дружина президента Франції Бріжит Макрон запевнила у солідарності й підтримці українців.

Про це вона сказала у своєму відеозверненні до учасників Другого саміту перших леді та джентльменів, який відбувається у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

Зокрема, вона розповіла про українських дітей, які лікуються від раку у Франції.

“Їх прибуття стало можливе через величезну солідарну мережу, яка побудувалася між Україною і Польщею. Ці молоді люди прибули до Франції, вони потрапили до наших лікарень за допомогою дипломатів, медичних працівників, а також добровольців”, - сказала дружина президента, подякувавши всім тим, хто долучився до цієї допомоги, і тим, хто забезпечує безперервне лікування дітей.

Читайте також: Зеленська подякувала першим леді різних країн за допомогу українцям

“Ця солідарність - вона дійсно відчувається”, наголосила вона, відзначивши, що Франція вже прийняла понад 20 тис. молодих українців, які не ізольовані та продовжують освіту.

“Вони відвідують віртуальне навчання. Ми зробили спеціальну навчальну програму, ми створили таку схему для українських учнів, для того, щоб вони зберігали зв’язки зі своєю країною”, - зазначила Макрон, додавши, що українські діти у Франції дуже добре адаптуються, швидко набувають друзів.

Читайте також: У Польщі навчається 255 тисяч дітей з України – перша леді Польщі

Водночас, за її словами, “всі ці діти хочуть доєднатися до своїх родин в Україні, і ми маємо допомогти їм”.

Вона також розповіла про проєкт психологічної допомоги. “Ми долучалися до саміту НАТО в Мадриді. Ідея була відправити п'ять психологів з кожної країни до України, також створити відповідні платформи”, - зазначила перша леді Франції.

“Ви можете розраховувати на повну підтримку з нашого боку, ми будемо надавати допомогу найбільш уразливим дітям, які відчували проблему через захворювання чи через війну”, - додала вона.

Читайте також: Війна не зупинить життя в Україні, не зробить нас заручниками принесеного жахіття – Зеленський

Дружина французького президента нагадала, що остаточна Декларація першого київського саміту 23 серпня 2021 року полягала у мобілізації для захисту дітей, родин та жінок. “Поточні події визначили, наскільки важливим є належна мобілізація. Ми будемо залишатися разом з вами, разом ми сильніші”, - наголосила вона.

Як повідомлялося, у Києві триває Другий міжнародний саміт перших леді та джентльменів.

До участі у події запрошені подружні пари іноземних лідерів, а також знаменитості, провідні світові експерти та високопоставлені особи, а сама подія транслюється у понад 20 країнах світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-