У Польщі навчається 255 тисяч дітей з України – перша леді Польщі

У Польщі навчається 255 тисяч дітей з України – перша леді Польщі

Укрінформ
У польській системі освіти у школах та дитсадках навчається приблизно 255 тис. дітей з України.

Про це в межах Другого міжнародного саміту перших леді та джентльменів у Києві під час онлайн-включення повідомила дружина президента Польщі Агата Корнхаузер-Дуда, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначила дружина президента Польщі, зараз “немає чогось такого, чого поляки не можуть зробити для своїх українських братів та сестер”. За її словами, Польща від самого початку російської агресії відкрила свої кордони і серця для українців, і відтоді польсько-український кордон перетнули близько 5 млн українців.

Читайте також: Варшава спростила механізм оформлення «карти поляка»

“Ми відкрили свої серця, свою країну для українців, вони знаходять у нас безпеку і допомогу. Ми створюємо для українських дітей освітні можливості. За даними міністерства освіти Польщі, загалом 255 тис. українських дітей навчаються зараз в польських школах, а також перебувають у дитсадочках”,- сказала Корнхаузер-Дуда.

Вона додала, що зараз в польських підручниках є багато українського контенту.

Дружина президента РП додала, що разом з першою леді України Оленою Зеленською та Інститутом польської книги зараз реалізується спільний проєкт: готується до друку 80 тис. екземплярів книжок для українських дітей.

“Вони будуть доступними у публічних бібліотеках Польщі”,- констатувала вона.

Агата Корнхаузер-Дуда також підкреслила, що політичні еліти Заходу повинні знати про численні порушення російськими військовими конвенцій ООН, тому вона, а також польська влада активно доносить цю інформацію до світової спільноти.

Читайте також: ЗСУ зробили всіх нас трошки українцями - Діана Науседене

Вона підкреслила, що за сприяння польської сторони було організовано евакуаційні конвої українських сімей з регіонів бойових дій у безпечні місця. Крім того, понад тисячу онкохворих дітей з України, за сприяння польської сторони, вдалося перевезти до шпиталів у різних країнах Європи.

Як повідомлялося, у Києві проходить Другий міжнародний саміт перших леді та джентльменів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-