Зеленська подякувала першим леді різних країн за допомогу українцям

Зеленська подякувала першим леді різних країн за допомогу українцям

Укрінформ
Дружина Президента України Олена Зеленська подякувала першим леді та джентльменам різних країн за допомогу, яку вони надають українцям.

Про це Зеленська сказала під час відкриття Другого міжнародного саміту перших леді та джентльменів у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

"Уже невдовзі на зв'язку з нами з Варшави буде перша леді Польщі Агата Дуда. Польща прийняла після 24 лютого найбільшу кількість українських громадян. А також разом з пані Агатою ми евакуювали близько тисячі дітей з онкологією, які не могли б отримати належну допомогу в умовах війни. Також я щиро вдячна першій леді Франції Бріжит Макрон за тепло, з яким вона зустрічала українських дітей з онкологією, за те, що вона продовжує опікуватись їхнім лікуванням", - сказала дружина Президента України.

Читайте також: Дружини президентів Литви та Латвії відвідали Ірпінь і Бучу

Зеленська зазначила, що разом з першою леді Литви Діаною Науседою вони відкрили унікальний український центр у Вільнюсі. Вона також подякувала першій леді Латвії Андрі Левіте за її патронат для новонароджених українців.

За її словами, перша леді США Джилл Байден є партнером у національній програмі відновлення психічного здоров'я, так само як і перша леді Ізраїлю Міхаль Герцог. А перша леді Туреччини робить все, щоб українські діти почувалися як вдома в Туреччині.

Зеленська також подякувала дружині президента Європейської ради Амелі Дербаудренгієн за її зусилля, спрямовані на допомогу українським жінкам в умовах війни.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні за ініціативи дружини Президента Олени Зеленської відбувається Другий міжнародний саміт перших леді та джентльменів. На заході буде обговорено повоєнне майбутнє України та світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-