У Гаазі створили Групу Діалогу з відповідальності для України - Венедіктова

У Гаазі створили Групу Діалогу з відповідальності для України - Венедіктова

Укрінформ
Конференція Ukraine Accountability Conference у Гаазі створила Групу Діалогу з відповідальності для України.

Про це у Фейсбуці повідомила генпрокурор Ірина Венедіктова, передає Укрінформ.

«45 країн-учасників конференції у Гаазі погодили Політичну декларацію про співпрацю для досягнення спільного результату. Група Діалогу, заснована на цьому заході, має об’єднати національні, європейські та міжнародні ініціативи для документування та правосуддя для міжнародних злочинів», - зазначила Венедіктова.

За її словами, робота цієї групи з підтримки України буде керуватися Офісом генпрокурора.

«Також у документі відзначена робота українських прокурорів та правоохоронців із документування та розслідування міжнародних злочинів у взаємодії зі світовою спільнотою, а також притягнення до відповідальності тих, хто вчиняє звірства на нашій землі», - заявила вона.

Генпрокурор уточнила, що ця конференція, організована урядом Нідерландів, Офісом прокурора Міжнародного кримінального суду та Єврокомісією, дала можливість на найвищому рівні обговорити конкретні кроки та майбутні зусилля.

Читайте також: Прокурор Хан на конференції в Гаазі щодо злочинів рф: Закон не може бути глядачем

Венедіктова також заявила, що у день, коли весь світ зібрався для дій, аби спільно зупинити країну-агресора силою закону, кремль завдав підступного удару по центру Вінниці, унаслідок чого загинули люди, у тому числі діти.

«Я показала світовій пресі фото українського ДСНС з малям біля візочка, яке стало жертвою загарбника. Безкарність більше неможлива, бо непокаране зло нестримне. Тільки відповідальність і правосуддя можуть запобігти таким трагедіям», - зазначила очільниця ОГП.

Вона висловила переконання, що припинення безкарності за основні міжнародні злочини є спільною відповідальністю.

Читайте також: Причетні до воєнних злочинів в Україні мають бути фігурантами процесу все життя - єврокомісар

«Незважаючи на те, що Україна продемонструвала, що вона здатна впоратися з тягарем розслідувань і судових переслідувань, зважаючи на масштаби та тяжкість цих злочинів, справедливості для жертв можна досягти лише в симбіозі з міжнародним співтовариством. Часи, коли ми могли жити в жахливому запереченні реальності, давно минули», - резюмувала Венедіктова, додавши, що тільки «демонструючи глобальну відповідальність і солідарність, ми можемо досягти наших цілей».

Як повідомлялося, 14 липня росіяни обстріляли Вінницю ракетами «Калібр», унаслідок чого, за останніми даними, загинули 23 людини, в тому числі троє дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-