Німеччина дає €1 мільйон на розслідування воєнних злочинів в Україні

Німеччина дає €1 мільйон на розслідування воєнних злочинів в Україні

Укрінформ
Німеччина виділить Міжнародному кримінальному суду (МКС) додатково 1 млн євро для розслідування воєнних злочинів в Україні.

Про це сказав журналістам державний міністр МЗС ФРН Тобіас Лінднер, який бере участь у конференції «Ukraine Accountability Conference», що проходить 13-14 липня в Гаазі, передає Укрінформ.

«Федеральний уряд Німеччини підтримає роботу Міжнародного кримінального суду додатково ще 1 мільйоном євро та направленням своїх експертів. Українські судмедексперти отримають для судово-медичної експертизи з Німеччини необхідний матеріал». - поінформував представник МЗС.

Як зазначив Лінднер, «повідомлення про серйозні порушення прав людини та воєнні злочини, які надходять з початку війни, шокували та обурили нас. Ми маємо зробити все можливе, щоб винуватці у найтяжчих злочинах не залишилися безкарними».

За його словами, наразі важливо збирати та аналізувати свідчення і таким чином створити основу для правового опрацювання. Під час конференції Німеччина планує зробити свій внесок для того, щоб забезпечити швидкий прогрес у цій роботі.

Читайте також: Прокурор Хан на конференції в Гаазі щодо злочинів рф: Закон не може бути глядачем

Як повідомлялося, на запрошення міністра закордонних справ Нідерландів, головного прокурора Міжнародного кримінального суду та Комісії ЄС представники близько 45 країн обговорюють упродовж 2 днів, як можна притягнути до відповідальності винних у воєнних злочинах, скоєних в Україні.

Головний прокурор МКС, національні прокурори, українська судова влада та Комісія ЄС намагаються забезпечити кримінальну відповідальність за вчинені росією злочини. Однією з цілей конференції в Гаазі є координація зусиль. Німеччина є другим за величиною донором МКС з моменту його заснування 20 років тому.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-