Легальне перебування і право на роботу - Зеленський розповів про особливий статус поляків

Легальне перебування і право на роботу - Зеленський розповів про особливий статус поляків

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський попросив народних депутатів максимально сумлінно поставитися до поданого ним законопроєкту про правові та соціальні гарантії для громадян Польщі в Україні.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у вечірньому відеозверненні.

“Направив сьогодні до Верховної Ради України дуже важливий законопроєкт – про правові та соціальні гарантії для громадян Польщі, які перебувають в Україні. Фактично це відповідь на закон, який навесні був ухвалений Польською державою в інтересах наших громадян”, - сказав Зеленський.

Він зазначив, що вказаним законопроєктом пропонує “дати нашим польським братам можливість легально перебувати в Україні протягом 18 місяців, право на працевлаштування, здійснення господарської діяльності, навчання у наших вишах, медичне обслуговування”.

“І прошу народних депутатів України поставитися до цього законопроєкту максимально сумлінно. Ми досягли у наших відносинах із Польщею найвищого рівня довіри, довіри та співпраці не просто за десятки років, а за життя багатьох поколінь наших народів. І маємо це тільки збільшувати, маємо ще посилювати наші зв’язки в усіх сферах і на основі чіткого розуміння, що Україна та Польща можуть бути вільними тільки разом – у братерстві”, - наголосив глава держави.

Читайте також: У Польщі зібрали вже понад $1,7 мільйона на Bayraktar для України

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт про правові та соціальні гарантії для громадян Польщі в Україні та присвоїв Перемишлю почесну відзнаку "Місто-рятівник".

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-