У Польщі зібрали вже понад $1,7 мільйона на Bayraktar для України

У Польщі зібрали вже понад $1,7 мільйона на Bayraktar для України

Укрінформ
У Польщі в рамках акції "Купімо Україні "Байрактар", на сьогодні зібрано вже понад вісім мільйонів злотих (понад 1,7 млн дол.).

Це становить 35% від загальної суми, яку планують зібрати в Польщі до кінця липня, передає кореспондент Укрінформу.

Загалом, на акцію гроші переказали вже близько 72 тис. осіб.

До акції активно долучаються громадські активісти, відомі польські митці, журналісти. Польський політик, депутат Сейму Міхал Щерба з трибуни в залі Сейму закликав політиків долучитися до акції збору коштів на Bayraktar для України.

Акцію збору коштів на Bayraktar для України, що триває з 28 червня на краудфандинговій платформі Zrzutka.pl, ініціював відомий у Польщі громадський діяч, політолог і журналіст Славомір Сєраковський.

Як інформувало агентство, на краудфандинговій платформі Сєраковський раніше написав: якщо маленька Литва у дуже короткі строки зібрала кошти на Байрактар, то набагато більша Польща теж це повинна зробити. Утім, він зауважив: якщо коштів буде зібрано менше, то їх буде передано на фонд ЗСУ в Нацбанку України. Це саме буде зроблено, якщо коштів буде зібрано більше.

Читайте також: Україна замовила виробнику Bayraktar десятки «літачків» - Резніков

Турецька компанія Baykar Makina, яка виробляє БпЛА Bayraktar TB2, 27 червня оголосила про безкоштовну передачу трьох ударних безпілотників для потреб ЗСУ, на які було зібрано кошти в рамках проєкту «Народний Bayraktar» Сергія Притули.

Перед цим, наприкінці травня, литовська компанія Laisvės TV розпочала збір коштів для купівлі Байрактара для України. Спочатку метою кампанії було зібрати потрібну суму за три тижні. Проте литовці впоралися швидше. Всього було зібрано майже 6 млн євро. 2 червня міністр оборони Литви Арвідас Анусаускас повідомив, що Baykar Makina вирішила передати БпЛА Bayraktar TB2 безкоштовно, на зібрані гроші Литва купить необхідні боєприпаси, а решта піде на підтримку України. Литовський безпілотник вже привезено до України.

Фото з сайту zrzutka.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-