Моравецький закликав польських дипломатів формувати підтримку України у світі

Моравецький закликав польських дипломатів формувати підтримку України у світі

Укрінформ
Влада росії налякана перспективою близької співпраці Польщі з Україною та іншими країнами регіону, яких об’єднує прагнення протидіяти агресорові.

Про це заявив Матеуш Моравецький під час наради з послами Польщі, передає кореспондент Укрінформу.

“Зараз народжується зовсім нова Україна і нова концепція Міжмор’я, з Литвою, вільною в майбутньому білоруссю, Україною, Польщею, Балтійськими країнами, Румунією. Це концепція, яка може створити певний геостратегічний регіональний простір з дуже високим знаменником спільних інтересів”, - зазначив прем'єр-міністр Польщі.

За його словами, “над цим варто працювати”.

“Росія налякана перспективою співпраці Польщі з Україною, країнами Балтії, відновленням польської позиції на міжнародній арені. Треба не змарнувати цю нагоду”, - наголосив Моравецький. Він указав, що польська дипломатія має попереджати уряди та суспільства різних країн про загрозу, яку становить росія.

Читайте також: Тримор’я неможливе без вільної та суверенної України - Моравецький

Глава уряду висловив переконання, що “суверенітет України є умовою суверенітету Польщі” у тривалій перспективі. Тож польські дипломати мають мудро і послідовно впливати на громадську думку у країнах вільного світу, формуючи підтримку для Києва.

“Україна і її союзники мають право почуватися моральними переможцями. Утім, моральної перемоги на сьогодні однозначно замало, особливо коли з другого боку є противник, який не керується жодними моральними принципами”, - сказав Моравецький.

Він порівняв росію з “пораненим ведмедем”, який все ще має величезні ресурси, а тому завчасно говорити про перемогу над ним. За його словами, кремль намагається відбудувати імперію, яка спиратиметься на традиції царської росії та радянського союзу.

Читайте також: Cанкції мають стосуватися усіх сфер економічного життя росії – Моравецький

Нині ж, за визначенням прем'єр-міністра Польщі, відбувається зіткнення двох цивілізацій, у тому числі в інформаційній сфері. І російській пропаганді складно протидіяти через її масований характер.

Як повідомлялося, Моравецький заявив, що ідеологія “русского міра” є злочинною, вона спирається на націоналізм, імперіалізм і колоніалізм. москва вчиняє в Україні злочини геноциду, тож треба зробити все можливе, щоб Київ переміг у цій війні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-