Ідеологія «русского міра» є злочинною - Моравецький

Ідеологія «русского міра» є злочинною - Моравецький

Укрінформ
Ідеологія “русского міра” є злочинною, вона спирається на націоналізм, імперіалізм і колоніалізм. москва вчиняє в Україні злочини геноциду, потрібно зробити все можливе, щоб Київ переміг у цій війні.

На цьому в п’ятницю у Варшаві під час конгресу “Великий проєкт Польща” наголосив глава польського уряду Матеуш Моравецький, передає кореспондент Укрінформу.

Як зауважив Моравецький, російсько-українська війна по-новому визначатиме Європу. За його словами, путін і кремль зараз витягнули з історії все найгірше: націоналізм, імперіалізм і колоніалізм.

На його думку, путін усе ще користується значною популярністю в росії завдяки шаленій пропаганді, яка є величезною зброєю ще з радянських часів. І російський імперіалізм проявляється у тому, що путін хоче відновити колишню імперію, використовуючи одночасно дві традиції – царську великоруську спадщину і радянські міфи, зокрема про велику вітчизняну війну.

“Сьогодні путін хоче знищити український народ під гаслом денацифікації і навіть деукраїнізації. В державному російському агентстві з’являються саме такі заклики – до знищення народу. Тому злочини, які відбуваються на території України, мають ознаки геноциду, що спирається на цю ідеологію. Ідеологія “русского міра” сьогодні є злочинною, ідеологією великої росії, яка базується на цих двох традиціях (царизму і комунізму – ред.)", - заявив Моравецький.

Як наголосив польський прем’єр, росія також спирається на традиції колоніалізму, ставлячи перед собою економічні цілі: “живитися соками українського народу”, максимально його використовуючи.

Моравецький наголосив, що український народ зараз героїчно захищає як свою свободу і національні інтереси, так й інтереси і свободу Європи. Україна зараз є місцем, де “вирішується майбутнє Європи”.

“Якщо Європа програє цю боротьбу, то вона не лише не буде такою ж, вона буде переможеною, беззубою, їй складно буде розгорнути крила, аби перемогти у цьому великому протистоянні”, - підкреслив польський прем’єр.

Попри те, що Україна слабша за росію, вона має перемогти у зіткненні з рф, наголосив Моравецький.

“Вона може перемогти і переможе, оскільки демонструє величезну рішучість і відвагу. Натомість росія може програти, попри значну технологічну перевагу”,- констатував він.

Прем'єр зауважив, що росія налаштована на війну впродовж тривалого періоду, а Європа на це не налаштована. Відтак Польща усвідомлює важливість цього історичного моменту і переконуватиме Європу максимально підтримувати Україну.

“Ми, поляки, розуміємо цей історичний момент, тому ми маємо будити Європу з її летаргійного сну. Ми повинні апелювати до її свідомості, запроваджувати санкції, постачати зброю, щоб Україна мала шанси виграти”,- констатував Моравецький.

Читайте також: Тримор’я неможливе без вільної та суверенної України - Моравецький

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Країни Європейського Союзу від початку вторгнення виявили солідарність із народом України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-