Україна на бізнес-форумі у Роттердамі презентує проєкти відбудови

Україна на бізнес-форумі у Роттердамі презентує проєкти відбудови

Фото
Укрінформ
Україна на бізнес-форумі у нідерландському Роттердамі презентує проєкти відновлення та відбудови.

Про це перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова повідомила у коментарі кореспондентові Укрінформу в Гаазі.

"У Роттердамі ми проводимо величезний бізнес-форум, на який також приїхала перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко. Ми презентуємо урядове бачення реконструкції та розвитку країни, будуть представлені бізнес-проєкти. І це теж інвестиція в майбутнє, бо війна закінчиться, а відновлювати країну доведеться. І саме таке відновлення ми бачимо в партнерстві. Ми запрошуємо нідерландський бізнес, і вже близько трьохсот компаній зареєструвалися на цей бізнес-форум", - сказала Джапарова.

Україна на бізнес-форумі у Роттердамі презентує проєкти відбудови / Фото: Ірина Драбок, Укрінформ

Вона зауважила, що це засвідчує великий інтерес. "Зараз ми презентуємо нашу дорожню карту. Нідерландський бізнес має це почути. І на основі цього можна вже говорити про співпрацю", - зауважила перша заступниця глави МЗС.

За її словами, Україна буде потужним партнером.

Читайте також: Статус країни кандидата на вступ до ЄС додасть Україні сил для боротьбиДжапарова

«Ми не країна прохачів, ми не країна, яка з простягнутою рукою щось просить, як дехто нас уявляє. Ми є країною, яка робить серйозний внесок, зокрема в безпековий вимір. Немає жодної країни в ЄС, яка б мала такий досвід війни, немає країни з такою армією, як у нас. Сільське господарство, цифровізація… Жодної країни в ЄС немає, яка б мала такий додаток, як «Дія», коли в кілька кліків ти можеш отримати більшість державних послуг. Ми це все проговорюємо нашим партнерам», - наголосила Джапарова.

Одноденний бізнес-форум у Роттердамі відкрив мер Ахмед Абуталеб.

Як повідомляв Укрінформ, готовність узяти шефство над відбудовою українських регіонів уже висловили низка держав, зокрема Велика Британія, Данія, країни Балтії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-