З початку вторгнення рф Євросоюз виділив Україні понад €4 мільярди допомоги

З початку вторгнення рф Євросоюз виділив Україні понад €4 мільярди допомоги

Укрінформ
Після повномасштабного вторгнення рф Євросоюз мобілізував близько 4,1 млрд євро для допомоги Україні, включаючи 2 млрд євро на військову допомогу.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у думці Єврокомісії щодо заявки України на членство в Європейському Союзі.

"Після російського вторгнення ЄС посилив свою підтримку, мобілізувавши близько 4,1 млрд євро для загальної економічної, соціальної та фінансової стійкості України у формі екстреної макрофінансової допомоги, бюджетної підтримки, надзвичайної допомоги, реагування на кризи та гуманітарної допомоги", - заявили у Єврокомісії.

Зазначається, що "сюди також входять заходи військової допомоги для підтримки України в рамках Європейського фонду миру на суму 2 млрд євро, які будуть використані для відшкодування державам-членам ЄС їхньої військової підтримки України у натуральній формі".

Нагадується, що протягом 2014-2021 років Євросоюз також надав Україні значну фінансову допомогу: 1,7 млрд євро у вигляді грантів у рамках Європейського інструменту сусідства, 5,6 млрд євро в рамках п’яти програм макрофінансової допомоги у формі позик, 194 млн євро гуманітарної допомоги та 355 млн євро з інструментів зовнішньої політики.

Читайте також: Статус кандидата прискорить входження України у внутрішній ринок ЄС - Шмигаль

Крім того, до і під час російської загарбницької війни ЄС працював пліч-о-пліч з фінансовими установами для підтримки України. З 2014 року Європейський інвестиційний банк та Європейський банк реконструкції та розвитку мобілізували для України загалом 9,5 млрд євро. З них протягом останніх тижнів ЄІБ перерахував до українського бюджету 668 млн євро.

Як повідомляв Укрінформ, Єврокомісія порекомендувала у п’ятницю Європейській раді підтвердити перспективу України стати членом ЄС та надати їй статус кандидата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-