Україна отримала вагому підтримку країн Західних Балкан на шляху до ЄС - Президент

Україна отримала вагому підтримку країн Західних Балкан на шляху до ЄС - Президент

Укрінформ
Україна отримала чіткий сигнал від лідерів країн Західних Балкан про підтримку в питанні статусу кандидата в члени Євросоюзу.

Про це у відеозверненні заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє Укрінформ.

«Україна отримала вагоме рішення про підтримку й цими державами (Албанія, Північна Македонія та Чорногорія - ред.) статусу кандидата в члени Євросоюзу для нас – три держави ухвалили таку спільну заяву. Фактично на сьогодні ми вже настільки наблизилися до отримання цього статусу, як не можна було й мріяти ще навіть декілька років тому. Україна зробила все, що тільки можна було, щоб отримати кандидатство», - наголосив Зеленський.

Глава держави зауважив, що у відповідь на активну спільну роботу України та країн ЄС російська федерація вдається до нових агресивних кроків.

Читайте також: Усі країни Західних Балкан виступають на боці України – премʼєр-міністр Албанії

«Звичайно, російська держава не була б собою, якби просто спокійно спостерігала за нашими зовнішньополітичними успіхами. Знову посилюють газовий тиск на Європу. Знову посилюють обстріли українських позицій і мирних міст. Сьогодні били по Миколаєву, сьогодні били по громадах Дніпропетровської області, сьогодні били по Харківщині. Російські пропагандисти стали активніше вкидати фейки, щоб спровокувати зневіру в Україні», - заявив Зеленський, наголосивши, що жоден з цих фейків не спрацює.

Як повідомляв Укрінформ, прем‘єр-міністри Республіки Албанія Еді Рама та Чорногорії Дрітан Абазович 15 червня відвідали з робочим візитом Київ, де зустрілися з Володимиром Зеленським. Глава уряду Республіки Північна Македонія Димитар Ковачевський долучився до зустрічі у форматі відеозвернення.

Фото: Верховна Рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-