Зеленський: Балканські країни можуть допомогти у відновленні України та реабілітації важкопоранених

Зеленський: Балканські країни можуть допомогти у відновленні України та реабілітації важкопоранених

Укрінформ
Україна потребує підтримки як у відновленні зруйнованої війною країни, так і в лікуванні важкопоранених. Сьогодні наша держава відчула готовність від балканських країн допомогти.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Президент Володимир Зеленський сказав під час спільного брифінгу з прем’єр-міністрами Албанії Еді Рамою та Чорногорії Дрітаном Абазовичем у Києві, відповідаючи на запитання, яких конкретних кроків від Чорногорії очікує Україна.

«Ми сьогодні почали говорити про пріоритети, в яких нам можуть допомогти друзі і присутні прем’єр-міністри, і їх дійсно у воюючої держави дуже багато...Один з проєктів, про який прем’єр-міністр Албанії сказав, відновлення того чи іншого містечка, або відновлення тих чи інших споруд, будівель. Це перше питання. Друге питання - це наскільки можна допомогти нашим важкопораненим», - зазначив глава держави, додавши, що звертається до всіх партнерів з цим проханням, адже тисячі українських важкопоранених військових наразі потребують допомоги.

Так само Зеленський вважає, що той діалог, який сьогодні розпочали, важливий як для України, так і для країн Балкан.

Читайте також: Статус кандидата в ЄС: Албанія, Чорногорія і Північна Македонія підтримують Україну

«Необхідно комунікувати... Це дуже для нас важливо. Я думаю, що ми знайдемо і потужні економічні проєкти. Але скажу чесно, що сьогодні в першій частині нашої зустрічі економічні проєкти не були в пріоритеті, тому що ми більше говорили про безпеку», - повідомив Зеленський.

Він підкреслив, що питання безпеки, які обговорюються з країнами-членами НАТО, на сьогодні дуже важливі, особливо в контексті майбутнього саміту НАТО.

Безпека України сьогодні важлива, адже це є частиною безпеки всього європейського континенту, вкотре наголосив глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, прем‘єр-міністри Республіки Албанія Еді Рама та Чорногорії Дрітан Абазович 15 червня перебувають з робочим візитом у Києві. Вони зустрілися з Президентом України Володимиром Зеленським. Глава уряду Республіки Північна Македонія Димитар Ковачевський долучився до зустрічі у форматі відеозвернення.

Раніше повідомлялось, що саміт НАТО відбудеться у Мадриді 29-30 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-