Зеленський запросив Чехію долучитися до відбудови України

Зеленський запросив Чехію долучитися до відбудови України

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запросив Чеську Республіку долучитися до відбудови України – взяти шефство над одним із українських регіонів, які постраждали від російської військової агресії.

Запрошення він озвучив під час звернення до обох палат парламенту Чеської Республіки та чехів, передає кореспондент Укрінформу.

"Запрошую вас долучитися до відбудови України й на національному рівні – взявши шефство над одним із регіонів або міст, або громад, містечок України, які постраждали від російської агресії. Така відбудова буде найкращим доказом того, що жодна агресія, хоч би якою жорстокою вона була, вже ніколи не досягне своїх цілей і не зможе зламати жоден із європейських народів, і тим паче Європу в цілому", – зазначив Президент України.

Він додав, що за кілька тижнів почнеться чеське головування у Європейському Союзі. Зеленський констатував, що в цей час перед Україною та Європою буде не менше викликів, ніж зараз, але вони трансформуються.

"Я дуже ціную ту ключову увагу, яку приділено Україні в пріоритетах чеського головування. Ми маємо погодити сьомий санкційний пакет проти росії за цю агресію, за цю війну. А також маємо перейти вже предметно до відбудови України – всієї звільненої території", – зауважив глава Української держави.

Він нагадав, що у березні під час візиту до Києва прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала став одним із перших європейських лідерів, хто сміливо показав, що Європа є та буде разом з Україною.

"Я вірю, що Чеська Республіка буде серед лідерів і в реалізації найбільшого економічного та інфраструктурного проєкту нашого часу – українського відновлення. Це особлива можливість показати всю силу Європи – технологічну, інституційну, творчу", – підкреслив Зеленський.

У цьому контексті він наголосив на необхідності забезпечити повну синхронізацію українського національного Плану відбудови і європейської Платформи відбудови, щоб реалізувати їх максимально якісно та швидко.

Читайте також: Зеленський: Надання Україні кандидатства в ЄС доведе, що європейські цінності працюють

Як повідомлялося, раніше Зеленський висловлював упевненість у тому, що Україна та Європейський Союз разом зможуть швидко відновити державу після повномасштабної російсько-української війни.

Готовність взяти шефство над відбудовою українських регіонів уже висловили низка держав. Зокрема, Велика Британія, Данія, країни Балтії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-