Зеленський: Надання Україні кандидатства в ЄС доведе, що європейські цінності працюють

Зеленський: Надання Україні кандидатства в ЄС доведе, що європейські цінності працюють

Укрінформ
Надати Україні статусу держави-кандидата на членство в Європейському Союзі саме зараз – це значить довести, що європейське об’єднання реальне і європейські цінності справді працюють.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час звернення до обох палат парламенту Чеської Республіки та чехів, повідомляє Укрінформ.

"Україна має отримати фундаментальну ціннісну підтримку, яка нарешті виб’є з рук росії її головну ідеологічну зброю, а саме – твердження, ніби Європа не здатна до реального об’єднання й ніби Україна не потрібна Європі. Вже найближчим часом ми маємо отримати відповідь від Європейського Союзу, від усіх країн-членів, на запитання про статус України. Надати Україні кандидатство саме зараз – це довести, що європейське об’єднання – реальне і що європейські цінності справді працюють, а не просто визначені в певних документах як красива формальність", – наголосив Зеленський.

Читайте також: В ОП розраховують, що Данія підтримає надання Україні статусу кандидата на вступ до Євросоюзу

На його переконання, російські військові чітко усвідомлюють, що воюють саме проти європейських цінностей, проти того, що будь-який вільний народ Європи, який поділяє ці цінності, може стати частиною європейського об’єднання.

У зв‘язку з цим Президент зауважив, що посилювати європейське об’єднання та сказати Україні "так" – це також оборона у війні.

"Це буде ще один історичний прояв того сенсу, який міститься у словах: ми – з вами, будьте з нами. Тому я прошу вас бути максимально активними саме цими днями, саме цими тижнями, щоб усі європейські лідери погодилися, що захищати й посилювати Європу – це наша спільна справа, і щоб нікому не вдалося зробити виняток із цього принципу", – закликав глава Української держави.

Як повідомлялося, представники Європейської ради проведуть дискусію щодо надання Україні статусу держави-кандидата в члени Євросоюзу на засіданні 23-24 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-