Україна і ЄС зможуть швидко відновити країну після війни – Зеленський

Україна і ЄС зможуть швидко відновити країну після війни – Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський упевнений у тому, що Україна і Європейський Союз разом зможуть швидко відновити країну після цієї війни.

Про це він сказав під час спільної з Президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн зустрічі із журналістами у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Координуємо наші кроки в цьому напрямку, щоб синхронізувати наш внутрішній План відбудови України та європейську Платформу відбудови нашої держави. Вважаю, що разом з Європейською комісією, з європейськими країнами ми зможемо створити всі умови для реалізації найамбітнішого економічного проєкту нашого часу, а саме – повного й швидкого відновлення України після цієї трагедії, після цієї війни», – сказав Зеленський.

Читайте також: Платформа відбудови має допомогти руху України в напрямку ЄС – фон дер Ляєн

Глава держави подякував Урсулі фон дер Ляєн за пропозицію Єврокомісії щодо нової програми допомоги Україні обсягом 9 млрд євро та зусилля, спрямовані на підготовку відновлення нашої країни після війни.

Президент зауважив, що вже набуло чинності рішення про скасування тарифів і квот на український експорт до Євросоюзу. Він також подякував за організацію «зелених коридорів» для сприяння експорту з України.

«Ми вже започаткували переговори у сфері транспорту для укладення угоди про лібералізацію вантажних автомобільних перевезень. У сфері енергетики синхронізація нашої енергетичної мережі з європейською вийшла на новий рівень – відтепер можливий суттєвий експорт нашої електрики в країни Європейського Союзу. Все це й багато інших ліній нашої співпраці посилюють і Україну, і наших сусідів у ЄС, і, я вважаю, посилюють увесь Європейський Союз», – акцентував Зеленський.

Читайте також: Висновок щодо статусу кандидата для України буде до кінця наступного тижняфон дер Ляєн

Як повідомлялося, Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у суботу приїхала до Києва, щоб зустрітися з українським Президентом Володимиром Зеленським та обговорити просування України до членства в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-