ЄС допоможе відновити Маріуполь після визволення – вже розробляють план

ЄС допоможе відновити Маріуполь після визволення – вже розробляють план

Укрінформ
Європейський Союз допоможе відновити місто Маріуполь Донецької області після звільнення його від російських загарбників, робота над планом відбудови вже розпочалася.

Як передає Укрінформ, про це Маріупольська міська рада з посиланням на главу Європейської комісії Урсулу фон дер Ляйєн повідомляє в Телеграмі

"Український Маріуполь допоможе відновити Європейський Союз. Над планом відбудови міста після деокупації вже працюють", – ідеться в повідомленні.

Міськрада цитує голову Єврокомісії, яка заявила, що ЄС відновить Україну. "Ми маємо це зробити, і ми це зробимо, бо це наш моральний обов'язок", - наголосила Урсула фон дер Ляйєн.

Читайте також: У Маріуполі більше не шукають загиблих під завалами - загарбники вивозять тіла з будівельним сміттям

Зазначається, що реконструкція міст має бути проведена "на кшталт Нового європейського Баухауза" – творчої ініціативи, що пов'язує "Європейський зелений курс" з організацією житлових приміщень.

"Ми не втрачаємо час і паралельно працюємо над масштабним планом відродження Маріуполя. Окупанти показали силу руйнувань, а ми за підтримки всіх країн цивілізованого світу покажемо силу розвитку, єдності та солідарності. Маріуполь – місто герой, приклад стійкості та боротьби - заслуговує стати символом відродження миру", – підкреслив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

Читайте також: Шмигаль закликає партнерів користуватися платформою United24 для відбудови України

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в тимчасово захопленому Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

На сьогодні Маріуполь без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення в місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. У заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Йому загрожують екологічна та епідемічна катастрофа.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили "мером" Маріуполя та створюють картинку "відновлення життя міста".

Фото: Маріупольська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-