Шмигаль закликає партнерів користуватися платформою United24 для відбудови України

Шмигаль закликає партнерів користуватися платформою United24 для відбудови України

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль закликає партнерів на рівні урядів, місцевої влади, окремих компаній допомагати українським містам і регіонам.

Про це він заявив під час онлайн-виступу на форумі GLOBSEC 2022, повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

Глава уряду звернувся до всіх, хто хоче і готовий підтримати нашу державу, користуватися платформою United24, аби зробити свій внесок у перемогу України.

«Уряд уже зараз запустив першочерговий етап відновлення на визволених територіях. Просто зараз ми ремонтуємо дороги та окремі будинки, проводимо розмінування, відновлюємо світло, газ та воду, будуємо тимчасове житло для тисяч людей, які його втратили. Тому ми просимо партнерів про допомогу», — сказав глава уряду.

За його словами, Україна хоче застосувати унікальне поєднання підходів до відбудови: регіонального і параметричного. Перший передбачає шефство країн-союзників, міст-побратимів, міжнародних корпорацій над українськими регіонами та їхню допомогу з відбудовою. Параметричний підхід, за словами Шмигаля, є більш централізованим та розробляється Національною радою з відновлення, яку сформував Президент.

«Україна після відбудови має стати новою державою. Повноправною частиною ЄС із новою економікою, новою інфраструктурою, новими можливостями», — підкреслив Прем'єр-міністр.

Читайте також: Через платформу United24 запускається перший цільовий збір на рентгенапарати

Як повідомлялося, прямі збитки України від війни вже перевищують 600 мільярдів доларів США.

5 травня під час візиту до Варшави Прем’єр-міністр Денис Шмигаль презентував міжнародним партнерам і донорам платформу United24.

17 травня Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо ініціативи заснування національного бренду United24 для обʼєднання зусиль міжнародних партнерів у підтримці України.

18 травня футболіст Андрій Шевченко став першим амбасадором United24.

Фото: www.kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-