«Боротися до повної перемоги» – що думають поляки про війну в Україні

«Боротися до повної перемоги» – що думають поляки про війну в Україні

Опитування
Укрінформ
Більше половини опитаних поляків підтримують боротьбу України з російським агресором доти, доки війська рф не залишать усю територію України включно з Кримом і ОРДЛО.

Про це свідчать результати опитування, проведеного 23-30 травня центром Social Changes для польського консервативного інтернет-видання Wpolityce.pl, передає Укрінформ.

На запитання, як далі має діяти Україна у війні з рф, 55% респондентів відповіли, що українці мають боротися, аж доки російські війська повністю не залишать територію країни, включно з окупованими вісім років тому Кримом та окремими районами Донецької та Луганської областей.

Водночас 15% опитаних вважають, що Україні треба боротися до моменту, поки росія виведе війська з територій, захоплених після 24 лютого.

Ще 24% респондентів не змогли визначитися з цього приводу, і тільки 6% вважають, що Україна мала би погодитися на перемир’я і втрату захоплених росіянами територій.

Читайте також: Польща пропонує Україні підписати нову угоду про відносини у Гадячі, бо це - символічно

“Наше дослідження засвідчує: поляки розуміють, що поступки росії ні до чого доброго не ведуть. Єдиний шанс перемогти агресора - чинити запеклий опір і продовжувати боротьбу до перемоги”, - підсумовує видання результати дослідження.

Соцопитування було проведено 23-30 червня методом CAWI (Computer Assisted Web Interviewing) у групі з 1055 осіб.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-