Єврокомісія виділила €7,25 мільйона на розслідування воєнних злочинів рф в Україні

Єврокомісія виділила €7,25 мільйона на розслідування воєнних злочинів рф в Україні

Укрінформ
Європейська Комісія оголосила сьогодні про виділення суми у 7,25 мільйона євро для підтримки розслідування російських воєнних злочинів в Україні під егідою Міжнародного кримінального суду.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена сьогодні на сайті Європейської Комісії.

«Сьогодні Європейська Комісія започаткувала новий проєкт з використанням Інструменту зовнішньої політики, для підтримки слідчих спроможностей Міжнародного кримінального суду (МКС) за допомогою суми у 7,25 мільйона євро. Цей проєкт, який був вперше оголошений Високим представником ЄС в Києві (8 квітня – ред.), є частиною зусиль ЄС із глобальної боротьби проти безкарності за міжнародні злочини. Зокрема, він допоможе МКС наростити спроможності з розслідування воєнних злочинів, що були скоєні росією в Україні», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, ЄС підтримує розслідування прокурора МКС щодо воєнних злочинів та злочинів проти людства, що були скоєні в Україні російською армією. 25 квітня Євроюст та МКС поєднали зусилля та приєдналися до Спільної команди з розслідування (JIT).

19 травня ЄС ухвалив рішення про розширення повноважень Євроюсту для участі у розслідуванні, а також для збирання, накопичення, аналізу та зберігання доказів щодо російських воєнних злочинів та злочинів проти людства в Україні, та для їх зберігання за межами України, враховуючи триваючі бойові дії.

Читайте також: «Справедливість може бути досягнута»: як іноземні фахівці розслідують воєнні злочини в Україні

До розслідування російських воєнних злочинів в Україні був підключений персонал та спроможності Європейської дорадчої місії в України (EUAM).

Розслідування російських воєнних злочинів проводять Генеральна прокуратура України, 13 країн ЄС та офіс прокурора МКС. Спільна команда з розслідування під егідою ЄС була утворена за участі Польщі, Литви та України, за підтримки Євроюсту, Європолу та МКС. Нещодавно до цієї групи приєдналися також Естонія, Латвія і Словаччина. JIT є відкритою для приєднання інших країн-членів ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-