Естонія надала Україні військову допомогу на €240 мільйонів – Корнієнко

Естонія надала Україні військову допомогу на €240 мільйонів – Корнієнко

Укрінформ
Естонія підтримує Україну на військовому, економічному та дипломатичному фронтах у боротьбі проти російської федерації.

Це зазначив перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко під час зустрічі з першим віцеспікером парламенту Естонії Ханно Певкуром, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу ВР.

«В Україні зараз три важливі фронти: військовий, економічний й дипломатичний. На всіх цих фронтах ми дякуємо Естонській Республіці, що ви фактично разом з нами воюєте, допомагаєте нам битися проти російської федерації», - сказав Корнієнко.

За його словами, у розрізі військового співробітництва Естонія надала Україні допомоги на близько 240 млн євро, що становить «велику частину» естонського оборонного бюджету.

«Протитанкові ракети, артилерія, легке озброєння, боєприпаси, пальне, засоби зв’язку, медичні засоби – фактично, усе, що на фронті є, крім, мабуть, літаків і підводних човнів, Естонія так чи інакше надала», — зауважив Корнієнко, подякувавши також за гуманітарну допомогу й підтримку у розмінуванні українських територій.

Крім того, перший заступник Голови ВР наголосив на важливості підтримки Естонією санкцій проти росії, відмови від російських енергоносіїв, а також наданні фінансової підтримки українській економіці.

Читайте також: Перший віцеспікер парламенту Естонії: Маємо перелік із 15 об‘єктів для відбудови Житомирщини

За його даними, лише внесок приватної допомоги з Естонії становив близько 14 млн євро.

Своєю чергою Ханно Певкур повідомив, що він особисто розмістив у своїй квартирі українську родину, вони також перевезли з Мелітополя своїх батьків.

«Це гарно ілюструє, як багато друзів Україна має в Естонії. Українці отримують усю необхідну допомогу: навчання, працевлаштування, та навіть відбулася зміна юридичної бази задля покращення умов для українців», - зазначив перший віцеспікер естонського парламенту.

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко та перший віцеспікер Рійгікогу Естонської Республіки Ханно Певкур 6 червня відвідали Житомирську та Київську області.

Естонія має намір узяти шефство над відбудовою Житомирщини. За словами Певкура, естонський уряд має перелік із 15 об’єктів області, які потребують відновлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-