Перший віцеспікер парламенту Естонії: Маємо перелік із 15 об‘єктів для відбудови Житомирщини

Перший віцеспікер парламенту Естонії: Маємо перелік із 15 об‘єктів для відбудови Житомирщини

Фото
Укрінформ
Уряд Естонії має перелік із 15 об‘єктів, які потребують відновлення через російську агресію в Житомирській області.

Про це перший віцеспікер Рійгікогу Естонської Республіки Ханно Певкур повідомив під час спільного брифінгу з першим заступником Голови Верховної Ради України Олександром Корнієнком на Житомирщині, передає кореспондент Укрінформу.

"Коли Естонія ухвалювала рішення про допомогу Україні, це було спільне рішення з українською стороною. Естонія розглядала варіанти, в якому регіоні вона найкраще може допомогти. Наразі в естонського уряду є список із 15 об‘єктів, який переданий місцевою адміністрацією (Житомирської області – ред.) до розгляду. Об‘єкти оцінюють, прораховують необхідні бюджети", – сказав Певкур.

Він уточнив, що серед таких об‘єктів, зокрема, зруйнований міст у Малині та Житомирський ліцей №25.

Певкур зауважив, що Естонія працює над тим, аби залучити інші країни до співпраці у відновленні Житомирщини.

Робоча поїздка Олександра Корнієнка та Ханно Певкур / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

"Ми сподіваємося якомога більше об‘єктів відбудувати спільними зусиллями. Минулого тижня на Житомирщині була естонська делегація у складі центру співробітництва, у її складі - один з естонських інженерів. Вони також оглянули об‘єкти. Зараз прораховують, коли може бути розпочато процес відбудови, а також, які ще кроки потрібно зробити в технічній та юридичній площинах для цього", – розповів віцеспікер естонського парламенту.

За його словами, нині зарано говорити про конкретний бюджет. Водночас він запевнив, що Естонія буде залучена до відбудови України та підтримки держави.

Читайте також: Зеленський закликав партнерів долучатися до платформи United24

Своєю чергою, перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко подякував естонським політикам за допомогу Україні.

"Естонія одна з перших відгукнулася на нашу ініціативу взяти шефство над відновленням українського регіону. Це не означає, що Естонія має відновити всю Житомирщину. Однак Естонія виступає так званим послом Житомирщини у світі. Завдяки своєму впливу вона сприяє посиленню підтримки України міжнародною спільнотою", – зазначив Корнієнко.

Як повідомлялося, перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко та перший віцеспікер Рійгікогу Естонської Республіки Ханно Певкур 6 червня відвідують Житомирську та Київську області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-