У Вашингтоні презентували ініціативу Президента України United24

У Вашингтоні презентували ініціативу Президента України United24

Фото, відео
Укрінформ
Ініціатива Президента України зі збору коштів на підтримку України United24 офіційно була презентована в столиці Сполучених Штатів представникам американських політичних кіл, бізнесу, іноземним дипломатам, громадським діячам.

Презентація відбулася в п’ятницю в Українському домі в Вашингтоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«США – це перша країна, в якій ми робимо офіційну презентацію платформи United24», - зауважила у коментарі агентству посол України в США Оксана Маркарова.

Дипломат підкреслила, що в Український дім прийшли десятки перших осіб провідних компаній, партнерських організацій, послів інших держав, американських політиків. Вони заслухали звернення Президента України, який власне ініціював платформу United24, а також міністра цифрової інформації України Михайла Федорова та інших українських посадовців, які пояснили суть нової ідеї.

Ініціатива United24 являє собою фандрейзингову платформу та націлена на те, щоби «стати головним вікном для збору пожертв на підтримку України». Кошти надходять на рахунки НБУ та спрямовуються профільними міністерствами на найголовніші потреби за трьома напрямами: оборона та розмінування; медична допомога; відбудова України.

Читайте також: Шмигаль закликає партнерів користуватися платформою United24 для відбудови України

«Платформа United24 захищає від затримок, посередників та шахрайства. А кошти, відправлені на допомогу, використовуватимуться дуже швидко на те, що потрібно»,- наголошують ініціатори ідеї.

На самому сайті United24 можна побачити звіти про потрачені кошти, які наразі з’являються щотижня. Як зауважила у цьому зв’язку Оксана Маркарова, нова платформа у жодному разі не конкурує з тими ініціативами, що вже діють, та націлена та те, щоби залучити широку громадськість до підтримки України.

Читайте також: Зеленський на форумі GLOBSEC закликав долучатися до United24

Кожен, хто бажає долучитися, може пожертвувати кошти різними способами, в тому числі, з кредитної карти, шляхом банківського переказу або за допомогою платформ PayPal чи криптовалюти.

Станом на суботу, 4 липня, платформа вже зібрала понад 51,3 мільйона доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-