Зеленський на форумі GLOBSEC закликав долучатися до United24

Зеленський на форумі GLOBSEC закликав долучатися до United24

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський під час Міжнародного безпекового форуму GLOBSEC в Братиславі закликав долучатися до ініціативи United24.

Про це він заявив під час виступу на форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава держави розповів, що Україна працює над масштабною ініціативою United24. Це система інструментів, які зможуть захищати не лише Україну, а й інші народи від загрози збройної агресії, стихійного лиха та всього, що може зруйнувати життя. Передбачається, щоби за 24 години кожна держава, яка потребує допомоги, могла її отримати. «На сьогодні в світі немає такого інструменту, на жаль. Хоча очевидно, що є потреба у ньому», - констатував Зеленський.

Він закликав учасників форуму ознайомитись із тим, як працює перший елемент цієї майбутньої інфраструктури: «Фандрейзингова платформа, яка дозволяє акумулювати кошти з різних джерел для різних потреб, зокрема оборонних, інфраструктурних, медичних, соціальних. Кожен і кожна без будь-якої бюрократії можуть самі визначити, як допомогти державі, яка цього потребує».

Президент зазначив, що поступово до United24 додаватимуться інші інструменти, зокрема дипломатичні, санкційні, технічні, які дадуть змогу суттєво оновити глобальну архітектуру безпеки.

Читайте також: Новий пакет санкцій ЄС проти росії має запрацювати невідкладно – Зеленський

«Впевнений, необхідність її оновлення також буде однією з ключових тем ваших дискусій. Тож зверніть увагу на українські пропозиції. Та не забувайте, що нас усіх намагається знищити держава, для якої будь-що – це зброя або шлях для агресії», - наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, 17 травня Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо ініціативи заснування національного бренду United24 для обʼєднання зусиль міжнародних партнерів у підтримці України.

18 травня футболіст Андрій Шевченко став першим амбасадором United24.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-