Люксембург надав оборонну допомогу Україні вчасно і без бюрократії – Зеленський

Люксембург надав оборонну допомогу Україні вчасно і без бюрократії – Зеленський

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський подякував Люксембургу за вчасне надання Україні оборонної допомоги для боротьби з російською агресією попри відсутність великих військових складів чи значних виробництв у країні.

Про це він зазначив у зверненні до політиків і народу Люксембургу, повідомляє Укрінформ.

«Я дуже вдячний вам, владі та народу Люксембургу, за історичне рішення надати Україні зброю. На відміну від інших держав, Люксембург не має великих військових складів чи значних оборонних виробництв. Але ви проявили солідарність масштабу великої нації і надали оборонну допомогу вчасно, як це важливо, і без зайвої бюрократії, як і належить людям з великою душею», - сказав Зеленський.

Також він висловив вдячність Люксембургу і за участь у санкційному тиску на росію.

Читайте також: Люксембург висилає російського дипломата

Президент підкреслив, що ніхто не зможе залишитися осторонь і не постраждати, коли у світі відбувається катастрофа такого масштабу, як зараз – з провини російської держави, тому треба значно посилити тиск на росію, щоб зупинити цю катастрофу і більше не допускати подібних агресій.

«Потрібно більше зброї для України – сучасної зброї, яка забезпечить перевагу нашої держави над росією у цій війні не тільки за рахунок сміливості, за рахунок розуму, але й технологічно. І я прошу вас захищати цю потребу перед іншими європейськими державами», - закликав Зеленський Люксембург.

Читайте також: Люксембург вже надав українській армії озброєння на €50 мільйонів

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-