Люксембург вже надав українській армії озброєння на €50 мільйонів

Люксембург вже надав українській армії озброєння на €50 мільйонів

Укрінформ
Люксембург надав українській армії озброєння на суму у 50 млн євро. Крім того, країна підтримує біженців і надає гуманітарну допомогу.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив прем’єр-міністр Люксембургу Ксав'є Беттель під час Конференції донорів для допомоги Україні, що відбувається у четвер у Варшаві.

"На додачу до нашої гуманітарної допомоги Люксембург виділив загалом 100 млн євро для прийому біженців на національному рівні, а також підтримав українську армію оборонним озброєнням вартістю 50 млн євро", - заявив він.

За словами Беттеля, з початку російського вторгнення Люксембург виділив також 3 млн євро гуманітарної допомоги Україні, а також поставив 50 тонн медичного та протипожежного обладнання.

Читайте також: Міжнародні донори зібрали для України у Варшаві $6,5 мільярда

У своєму відеозвернені на конференції донорів прем’єр також повідомив про додаткове виділення Люксембургом ще 1 млн євро гуманітарної допомоги Україні з фокусом на захист дітей та розмінування.

"Ми продовжимо співпрацювати з усіма нашими партнерами для реагування на глобальні наслідки війни та з огляду на подальше відновлення України", - заявив Беттель.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Варшаві проходить Конференція донорів для допомоги Україні. Ініціаторами події є прем’єр-міністри Польщі і Швеції Матеуш Моравецький і Магдалена Андерссон. Метою конференції є збір коштів на зростаючі гуманітарні потреби України. Партнери події - президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і голова Європейської Ради Шарль Мішель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-