Президент: Україні потрібна потужна зброя, аби вберегти людей

Президент: Україні потрібна потужна зброя, аби вберегти людей

Укрінформ
Україні потрібна потужна зброя від міжнародних партнерів, аби зберегти людей в війні проти росії.

Про це заявив Володимир Зеленський під час онлайн-спілкування в Українському домі в Давосі у форматі «запитання – відповіді», повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами глави держави, з кожним днем усе складніше буде організувати зустріч між Україною і рф на рівні президентів.

«Це складно, але тим не менше ми повинні намагатися закінчити. Так, я вважаю, що ми будемо тиснути, наскільки це можливо. І якщо у нас буде відповідна зброя, не тому що це просто таке якась ефемерне поняття і просто така ідея – давайте постійно говорити про зброю, ні. Тому що нам потрібна потужна зброя, яка дасть можливість не втрачати стільки людей. Тому що в сучасній війні борються у нас люди проти техніки. Іноді так відбувається, як люди голіруч в деяких містах зупиняли танки… Нам не вистачає техніки. Чому? Тому що ми боремось проти такої великої за розміром держави, за розміром армії держави. У них у 20 разів більше техніки. Зараз на Донбасі один до двадцяти... Я просто не хочу, щоб гинули сотні тисяч людей, тому потрібна техніка, яка може боротися на велику відстань», - заявив Зеленський.

Читайте також: Зеленський: В українців немає жодної альтернативи, крім як боротись і перемогти

Глава держави зазначив, що попри успіхи у визволенні Харківщини, наразі найскладніша ситуація на Донеччині.

«Ми втрачаємо багато людей. У вас (міжнародних партнерів – ред.) є все, щоб зберегти цих людей, просто почуйте», - закликав Президент.

Він також запевнив, що Україна буде й надалі тиснути на рф, «поки росія не зрозуміє, що іншого виходу, ніж примусити її до миру, іншого виходу немає».

Читайте також: Україні треба допомагати зараз, аби потім не гинули громадяни країн НАТО - Зеленський

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють і бомбардують міста й села України, катують і вбивають мирне населення. США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Фото: Головнокомандувач ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-