Кулеба: На ринку рф все ще працюють 580 іноземних компаній, вісім з них – великі корпорації

Кулеба: На ринку рф все ще працюють 580 іноземних компаній, вісім з них – великі корпорації

Укрінформ
На російському ринку наразі продовжують працювати 580 іноземних компаній, вісім з яких є великими корпораціями. МЗС України працюватиме з ними, щоб вони пішли з ринку росії.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час включення в Інстаграмі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії поінформував, що наразі 1439 іноземних компаній з 70 країн, які представляють 55 різних індустрій, або повністю вийшли з росії, або припинили будь-які операції в рф, але юридично ще там залишаються.

«Зараз на радарі МЗС є ще 580 компаній, які продовжують з росією так званий business as usual, тобто роблять вигляд, що нічого не сталося. Ми з цих 580 вибрали вісім найбільших корпорацій, які реально є системними гравцями на ринку росії, і з ними будемо працювати», - сказав Кулеба.

 

Читайте також: Кулеба закликав бойкотувати великі компанії, які не пішли з російського ринку

Він зауважив, що ми не можемо наказати їм піти з ринку рф, тому тут треба «заходити з різних боків», не називаючи ці корпорації.

«Але, я думаю, що і тут ми з часом досягнемо необхідного результату», - спрогнозував очільник МЗС.

Як повідомлялося, американська компанія Starbucks заявила в понеділок, що залишить російський ринок майже через 15 років роботи.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Її війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-