Ізраїльські клініки прийматимуть на лікування поранених українців - МОЗ

Ізраїльські клініки прийматимуть на лікування поранених українців - МОЗ

Укрінформ
Ізраїльські клініки прийматимуть на лікування поранених українців, а також і надалі допомагатимуть пацієнтам з онкологією.

Як передає Укрінформ, про це міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко поінформував за підсумками зустрічі з міністром охорони здоров'я Ізраїлю Ніцаном Горовицем та послом Ізраїлю в Україні Михайлом Бродським, повідомляє МОЗ.

Наразі на безоплатному лікуванні в ізраїльських лікарнях уже перебувають українські діти з онкологічними захворюваннями. Очікується, що найближчим часом ще близько десяти дітей зможуть потрапити на лікування.

Читайте також: Олена Зеленська подякувала ВООЗ за підтримку України у воєнний час

Також нині розглядається механізм залучення ізраїльських клінік, які працюють на території України, до допомоги в лікуванні пацієнтів з онкологією.

«Вдячний колегам з Ізраїлю, які майже три місяці, протягом яких Україна протистоїть збройній агресії рф, нам надають систематичну підтримку. Сьогодні ми говоримо не лише про гуманітарну допомогу та прийом українців на лікування в ізраїльські клініки, а й про потужну підтримку на міжнародній арені. Зокрема, на засіданні Європейського бюро ВООЗ Ізраїль підтримав резолюцію України щодо призупинення регіональних зустрічей у рф та перенесення офісу ВООЗ з неінфекційних хвороб за межі росії», – поінформував Ляшко.

За час повномасштабної агресії російської федерації Ізраїль відправив до України 10 «швидких» та понад 500 тонн гуманітарної допомоги, серед якої – медикаменти, витратні матеріали, аптечки та турнікети.

Читайте також: Ізраїльські фахівці навчать наших психологів лікувати посттравматичний розлад - Зеленська

Окрім того, Ізраїль надав польовий шпиталь, який півтора місяця працював на Львівщині. За цей час там надали допомогу 6 000 українських пацієнтів.

За словами Ляшка, в Україні вже розпочата робота над планом відновлення медичної інфраструктури, яка постраждала від війни.

"Тому наразі гостро постає питання донорської допомоги, яка буде спрямована на відбудову медичних закладів. Також ізраїльським інвесторам готові запропонувати конкретні напрямки для інвестицій у відновлення сфери охорони здоров'я", - підкреслили в МОЗ.

Як повідомляв Укрінформ, з початку російської агресії в Україні повністю зруйновано понад 100 медзакладів, пошкоджено - 628.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-