Ізраїльські фахівці навчать наших психологів лікувати посттравматичний розлад - Зеленська

Ізраїльські фахівці навчать наших психологів лікувати посттравматичний розлад - Зеленська

Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська вважає, що Україні потрібен ізраїльський досвід у створенні національної програми психологічної допомоги.

Про це вона написала у Телеграмі за підсумками телефонної розмови з першою леді Ізраїлю Міхаль Герцог, передає Укрінформ.

“Була особливо рада поговорити з першою леді Ізраїлю Міхаль Герцог. Нарешті могла особисто подякувати за допомогу – її та її співвітчизників – від роликів підтримки до польових шпиталів. Тепер нам особливо потрібен ізраїльський досвід у створенні національної програми психологічної допомоги”, - зазначила дружина Президента України.

За словами Зеленської, такої психологічної допомоги потребують кожен українець та українка.

“Після окупації чи військової служби, втрати дому чи міграції кожен і кожна, дорослі й діти, переживають біль і шок цих днів. Це називається посттравматичним стресовим розладом. Саме Ізраїль має одну з найкращих у світі систем для боротьби з ним. Тепер ізраїльські експерти навчать цього наших психологів і волонтерів”, - заявила Зеленська.

Читайте також: Зеленський обговорив із Макроном заявку України в кандидати до ЄС

Дружина Президента України зазначила, що загалом ізраїльський досвід захисту громадян в умовах війни, як і ізраїльська медицина, – один з найкращих у світі.

Вона також додала, що саме сьогодні в Києві відновило роботу Посольство Ізраїлю в Україні, і біля нього знову підняли прапор. За її словами, це “символічно”. Співпраця й життя тривають попри все.

Як повідомляв Укрінформ, 13 травня дружина Президента України Олена Зеленська обговорила з першою леді Польщі Агатою Корнгаузер-Дудою навчання українських школярів у польських школах та лікування дітей з онкологією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-