Президент підписав указ про заснування національного бренду «United 24»

Президент підписав указ про заснування національного бренду «United 24»

Укрінформ
Володимир Зеленський підписав указ стосовно ініціативи заснування національного бренду "United 24" для обʼєднання зусиль міжнародних партнерів у підтримці Української держави.

Як повідомляє Укрінформ, відповідний указ №344/2022 оприлюднено на сайті глави держави.

"З метою консолідації міжнародних зусиль, спрямованих на надання підтримки Україні в захисті незалежності, територіальної цілісності та суверенітету, а також у її повоєнному відновленні, задля підвищення рівня обізнаності міжнародної спільноти про події в Україні постановляю: підтримати ініціативу щодо заснування національного бренду "United 24" для обʼєднання зусиль міжнародних партнерів, донорів, благодійників щодо підтримки України в захисті її незалежності, територіальної цілісності та суверенітету, а також у повоєнному відновленні", – йдеться в указі.

Кабінету Міністрів доручається забезпечити розробку концепції "United 24", проводити інформаційну кампанію в Україні та за кордоном для просування мети, інструментів і концепції національного бренду, а також поширення відповідної інформації під час міжнародних зустрічей та контактів.

Окрім цього, уряду доручається запровадити в межах "United 24" "єдине вікно" для пожертв від благодійних організацій, міжнародних партнерів та громадян з метою підтримки України, зокрема за такими напрямами – допомога Збройним силам України, гуманітарна, медична допомога і допомога дітям, відновлення інфраструктури, цифрова та інформаційна протидія збройній агресії.

Читайте також: Президент доручив Кабміну утворити комісію для аудиту завданих росією збитків

Водночас глава держави доручив Кабміну прискорити інтеграцію України в міжнародний цифровий простір, у тому числі шляхом створення нової мультимедійної платформи, державного іномовлення "United 24" для забезпечення щоденного інформування міжнародної спільноти про реальний стан безпекової ситуації та події в Україні, а також протидії російській пропаганді.

Указ набирає чинності з дня опублікування.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів за дорученням Президента підготував План відновлення країни, який став одним з компонентів глобальної ініціативи "United 24" з підтримки України у боротьбі проти російської агресії.

5 травня в рамках візиту до Варшави Прем’єр-міністр Денис Шмигаль презентував міжнародним партнерам і донорам платформу "United24" і План відновлення України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-