Українці з деокупованих територій та зони бойових дій зможуть отримати додаткові виплати

Українці з деокупованих територій та зони бойових дій зможуть отримати додаткові виплати

Укрінформ
Українці з деокупованих територій та населених пунктів, що перебувають у зоні активних бойових дій, зможуть отримати додаткові виплати.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає Укрінформ з посиланням на Урядовий портал.

Так, Кабінет Міністрів на засіданні 17 травня схвалив постанову, яка врегульовує питання обліку внутрішньо переміщених осіб, а також розширює програми виплат для українців, які не мають статус внутрішньо переміщеної особи.

За словами Шмигаля, уряд запустив низку програм із міжнародними гуманітарними організаціями щодо виплат по 2,2-2,5 тис. грн щомісяця для внутрішньо переміщених осіб з числа найбільш вразливих соціальних категорій. Тепер відповідна програма буде розширена.

Читайте також: Допомога ООН переселенцям: як українцям не потрапити на гачок шахраїв

«Виплати також зможуть отримати наші люди з деокупованих територій, з населених пунктів, які перебувають у зоні активних бойових дій, а також громадяни, які перебувають на тимчасово окупованій території. Разом з ООН, Червоним Хрестом, ЮНІСЕФ, Міжнародною організацією з міграції ми запустили проєкти, які допоможуть нашим громадянам, які найбільше постраждали від війни», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Шмигаль зазначив, що для отримання таких виплат українці можуть подати заявку на інформаційній платформі «єДопомога» (edopomoga.gov.ua), а з часом оформлювати заявку можна буде через Дію.

Читайте також: Через війну понад 11 мільйонів українців стали вимушеними переселенцями

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів та місія Міжнародного комітету Червоного Хреста запустять нову програму виплат для вимушених переселенців, сума становитиме 2500 грн на особу. Наразі в Україні продовжують працювати й інші програми для вимушених переселенців: по 2 000 грн від уряду кожному дорослому та по 3 000 грн на дитину. Також дві спільні з ООН й одна спільна з UNICEF програми з виплати 2 200 грн переміщеним особам, що належать до вразливих категорій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-