В ОП назвали країни, які готові взяти участь у відбудові України

В ОП назвали країни, які готові взяти участь у відбудові України

Укрінформ
Україна вже отримала чіткі підтвердження низки країн щодо ініціативи про шефство у відновленні окремих міст, регіонів чи галузей.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вже мислимо і діємо категоріями післявоєнної відбудови нашої держави. Усе це знаходить відгук наших партнерів. У нас уже є чіткі підтвердження у тому числі такої ініціативи Президента України як шефство європейських країн чи інших ключових країн світу над конкретними містами, регіонами, галузями України», - зазначив він.

Читайте також: У час відбудови України Штати будуть поруч - Держдеп

Так, за його словами, Велика Британія висловила згоду підтримати Київ та Київську область, Данія – Миколаїв та Миколаївську область, Бальтійські держави готові підтримувати Житомирську область.

«І далі ми працюємо з нашими партнерами, щоб це був дійсно великий план нової історії нової України», - підкреслив Сибіга.

Читайте також: Зеленський запропонував Нідерландам і Німеччині долучитися до відбудови України

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна вже готує масштабний план відновлення після війни й потребує стратегічного міжнародного плану підтримки, який включатиме гроші, технології, допомогу іноземних фахівців для модернізації країни та соціального розвитку.

Глава держави запропонував країнам-партнерам узяти шефство над регіонами та галузями України, які постраждали від війни.

Читайте також: Джонсон: Британія допоможе Україні у відбудові та захисті від агресії у майбутньому

З 24 лютого в Україні триває російська воєнна агресія. Влада, Збройні сили України, весь народ піднялися на боротьбу з ворогом та чинять йому потужний спротив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-