У Литві та Польщі відкрилась виставка про сучасну російсько-українську війну - МКІП

У Литві та Польщі відкрилась виставка про сучасну російсько-українську війну - МКІП

Фото
Укрінформ
У Вільнюсі та Варшаві відкрилась виставка “Україна. Війна в Європі", яка розповідає європейцям про російську агресію на території України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

"Світ має знати про нечувані звірства російських солдатів на окупованих територіях, героїзм захисників та передумови рашиської агресії. На 24 банерах йдеться про те, як авторитарний режим путіна поступово руйнував демократію та свободу слова в росії та проводив політику відновлення імперії за зразком Радянського Союзу", - йдеться у повідомленні.

У Вільнюсі виставка працюватиме на Лукішській площі до 29 травня (вхід вільний), пізніше подорожуватиме до великих міст Литви.

У Варшаві оглянути експозицію можна до 30 травня включно у Галереї під відкритим небом Королівського музею Лазенків в Алеї Уяздовському (біля Бельведерських воріт). Вхід вільний.

Зазначається, що 16 травня заплановано відкриття виставки у Берліні, Бамбергу, Франкфурті. Покази плануються також у Брюсселі та інших містах.

У МКІП нагадали, що в Києві на Контрактовій площі така виставка відкрилась в День пам’яті та примирення, 8 травня.

Виставку створив Український інститут національної пам’яті на замовлення Міністерства культури та інформаційної політики України та за підтримки Міністерства закордонних справ України, Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти та Штабу порятунку спадщини.

Партнери за кордоном: Інститут історії Литви, Музей історії Польщі, Королівський музей Лазенків, Bildungsverein Freundschaft kennt keine Grenzen e.V., Центр історичних досліджень Польської академії наук у Берліні, Інститут Пілецького в Берліні.

Читайте також: Благодійний захід Brave Ukraine у Лондоні зібрав $1,2 мільйона на допомогу Україні

Як повідомлялося, з 24 лютого триває повномасштабне російське вторгнення до України. Загарбники обстрілюють та руйнують ключові мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять спротив ворогу та завдають йому великих втрат.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-