Мішель запевнив у непохитній підтримці України в боротьбі за європейські цінності

Мішель запевнив у непохитній підтримці України в боротьбі за європейські цінності

Відео
Укрінформ
Президент Європейської ради Шарль Мішель під час візиту до Одеси запевнив у непохитній підтримці України у боротьбі проти російської воєнної машини.

На цьому він наголосив під час оголошення заяв з Премʼєр-міністром України Денисем Шмигалем, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми чітко розуміємо, що у цій війні ви воюєте проти воєнної машини росії для того, щоб захистити своє життя, майбутнє своєї країни та своїх дітей, але ви також боретеся з тим, щоб захистити наші спільні європейські принципи і цінності. Наше повідомлення і моє повідомлення: «Ви не одні. Ми на вашому боці, і наша підтримка є і буде непохитною», - сказав очільник Євроради.

Відтак Мішель наголосив на потребі починати відбудову України негайно. Він запевнив, що ЄС хоче бути партнером у цьому питанні.

Президент Євроради також відзначив готовність продовжувати тиск на кремль.

«Ми вирішили покінчити із залежністю ЄС від російських копалин і ми дуже близькі до угоди із заборони російської нафти. Ми також заморозили багато активів російських олігархів, а також ми обговорюємо можливість конфіскувати ці активи з метою передачі їх для відбудови країни», - сказав він.

Крім того говорячи про блокування мільйонів тонн продовольства в Одесі, Мішель підкреслив, що всю відповідальність за катастрофу, що наростає в усіх країнах світу, несе росія.

Читайте також: Шмигаль про майбутні санкції: нафтове ембарго матиме потужний вплив на росію

Як повідомлялося, 9 травня президент Європейської ради Шарль Мішель прибув до Одеси.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-