Боррель запропонував використати валютні резерви рф на відновлення України

Боррель запропонував використати валютні резерви рф на відновлення України

Укрінформ
Країни Євросоюзу мають розглянути можливість конфіскації заморожених російських валютних резервів для покриття витрат на відновлення України після російсько-української війни.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю Financial Times заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель.

«Це одне з найважливіших політичних питань, яке знаходиться на столі: хто буде платити за відбудову України?», - сказав він.

За словами Борреля, після приходу до влади талібів в Афганістані США взяли під контроль мільярди доларів активів, що належать Центральному банку Афганістану, частково для потенційних виплат жертвам тероризму, а також для оплати гуманітарної допомоги для країни.

Він додав, що було б логічно розглянути подібні кроки із замороженими резервами росії для фінансування відновлення України.

«Я був би дуже за (таке рішення – ред.), тому що воно логічне. Ці гроші знаходяться у нас, і хтось повинен мені пояснити, чому це добре для афганських грошей, а не для російських», - зазначив Боррель.

Читайте також: Війна рф проти України підкреслила вагу та значення спільних цінностей для всієї Європи – Боррель

На початку російсько-української війни ЄС та його союзники на Заході заморозили сотні мільярдів доларів валютних резервів, які зберігалися на рахунках російського Центрального банку. У березні росія заявила, що внаслідок західних санкцій проти Центрального банку було заморожено близько 300 млрд із понад 600 мільярдів доларів її золотовалютних резервів.

24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Читайте також: Боррель назвав Маріуполь європейським Алеппо

США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-